BD CATO TPN PARENTERIÁLIS KEZELÉS

Parenteriális infúziók készítését támogató rendszer

Betegszintű gyógyszerelésre alkalmas rendszer mely technológia a por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz gyógyszerformákon túl a folyékony gyógyszerformák (antibiotikumok, antimikotikumok, stb.) nagy volumenének gravimetrikus számítógéppel ellenőrzött módon megvalósuló, beteg szinten történő elkészítéséhez és az így elkészített beadásra kész infúzió azonosításához, egyedi szignatúrák nyomtatására alkalmas. A rendszer orvosi felületén keletkező, akár egyedileg felépített protokollok alapján képes betegszintű gyógyszerrendelések online elrendelésére mely a Központi Gyógyszertárba online megjelenik, ahol a gyógyszerészi ellenőrzést követően az elkészítések, kiszerelések aszeptikus környezetben, lamináris fülkébe integrált módon számítógéppel vezérelve, gravimetrikusan (labormérleggel történő hatóanyag garanciával) készülnek el. 

cato szoftver

További információra vagy árajánlatra lenne szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

BIOLÓGIAI/IMMUN ÉS KEMOTERÁPIÁS KEZELÉS

Minőség és biztonság az onkológiai kezelésekben

Az onkológiai gyógyszerek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precíziót követelik. A felhasználó tehát egy biztonságos szoftvermegoldást keres, olyat, amelyik megbízható, rugalmas, de eközben és felhasználó-barát.

CATO a Computer Aided Therapy for Oncology (számítógép által támogatott onkológiai terápia) rövidítése. A CATO egy átfogó szoftver-megoldás az onkológiai terápia területén, amely a hosszútávú terápiatervezéstől a terápia figyelemmel kísérésén át a keverékinfúziók elkészítéséig az összes lépésben támogatást ad. A legmodernebb adatbázis-technológia lehetővé teszi a program használatát egy munkahelyes alkalmazásként kis gyógyszertárakban éppúgy, mint nagy kórházak hálózatában osztály-összeköttetéssel.

A CATO rendszer egy teljes egészében nyomon követhető rendszer, amelynek legfontosabb célja a betegbiztonság maximalizálása mellett, hogy az adott indikációban, a megfelelő betegnek a megfelelő terápiát a megfelelő dózisban adják be. A CATO olyan átfogó szoftver-megoldás, amely lehetővé teszi a kezelő orvosoknak a terápiák hosszú távú tervezését és figyelemmel kísérését, az orvosok és a gyógyszerészek egyaránt készíthetnek különböző típusú terápiakontrollokat és az ápoló személyzet is be van vonva a folyamatba. 

A CATO, mint onkológiai szakmai program, támogatást nyújt az orvosnak a kezelés teljes időtartama alatt. Az online keverékinfúzió elrendelés optimalizálja a betegirányítást, és a keverékinfúziók gyors, biztonságos és szakszerű elkészítését. A CATO segítségével az osztályon illetve az ambulancián is ellenőrizhető a korrekt infúzió beadása is. A program lelke a CATO gravimetrikus gyártási modulja hazánkban az egyetlen elérhető rendszer, mely garanciát ad a citosztatikus keverékinfúzió hatóanyagtartalmára vonatkozóan. A gravimetrikus gyártási modul az alábbi hardware komponenseket tartalmazza: elektronikus mérleg, fertőtleníthető CATO minibillentyűzet, lapmonitor, címkenyomtató. A modul egységeit a szintén cégünk által forgalmazott, a CATO rendszerrel kompatibilis Berner citosztatikai biztonsági kabinetben helyezzük el, melyhez speciális veszélyes-hulladék csomagoló Sealsafe berendezés is tartozik.

CATO a biztonság

Hazánkban már 20 Onkológiai Centrumban bevezetve

 

a JVM (HD Medi) automatizált betegszintű gyógyszerelő rendszer

Minőség és biztonság a betegszintű gyógyszerelésben

A rendszer feladata, hogy segítse azokat az intézményeket akik az átláthatatlan, nehezen követhető keretgazdálkodásról a beteg,- és gyógyszerbiztonságot garantáló betegszintű gyógyszerelésre kívánnak áttérni. A decentralizált keretgazdálkodás gyógyszerelését(osztályonként ápolók végzik) 90%-ban gyógyszerészi ellenőrzés nélkül. A rendszerünkben egyre kevesebb az ápoló és a gyógyszerész melyet különböző szakmai, informatikai rendszerekkel támogatni lehet.

A JVM rendszer legfontosabb feltételei:

 1. Informatikai háttér: A meglévő kórházinformatikai rendszer vagy gyógyszertári program képes kell legyen betegszintű gyógyszerelésre amely már osztályon képes szoftveresen kiszűrni az interakciót, inkompatibilitásokat, továbbá készletszinkronizációval kell rendelkeznie a központi gyógyszertár informatikai rendszerével.
 2. Elemzés: Az elhatározást mindenféleképpen alapos elemzés szükséges hogy megelőzze. Pontosan mi az a gyógyszervolumen, mi az összetétele és milyen feladattal kell szembenéznie a központi gyógyszertárnak.
 3. Tervezés: Az elemzés mentén pontosan meg lehet határozni a feladathoz szükséges tárgyi (szoftver, hardver, automata stb.) és személyi (gyógyszerész, szakaszisztens stb.) feltételeket. Pontos üzemeltetési költségek számítását követően a megtérülési számítások így transzparensek is tervezhetőek.

A feladat pontos meghatározását követően érdemes megvizsgálni hogy az adott folyamat milyen szinten automatizálható.

imf medimix család

Precíziós folyadéktöltő pumpa

Kevert infúziós oldatok zárt rendszerben történő előállítására szolgáló processzor-vezérelt keverő berendezés. Mindenütt alkalmazható, ahol folyadékok gyors és pontos keverésére, áttöltésére vagy töltésére van szükség.

 • Teljes parenterális táplálás TPN         
 • Elasztomer pumpák feltöltése                                                     
 • Kemoterápia, antibiosis  
 • Betegspecifikus infúzió                 
 • Fecskendők töltés                     
 • Csecsemő adagok
 • Steril filtráció 
 • 4-6-9-12 csatornás precíziós keverékkészítő compounder megoldások

 

További információra vagy árajánlatra lenne szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!