BD CATO TPN PARENTERIÁLIS KEZELÉS

Parenteriális infúziók készítését támogató rendszer

Betegszintű gyógyszerelésre alkalmas rendszer mely technológia a por oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz gyógyszerformákon túl a folyékony gyógyszerformák (antibiotikumok, antimikotikumok, stb.) nagy volumenének gravimetrikus számítógéppel ellenőrzött módon megvalósuló, beteg szinten történő elkészítéséhez és az így elkészített beadásra kész infúzió azonosításához, egyedi szignatúrák nyomtatására alkalmas. A rendszer orvosi felületén keletkező, akár egyedileg felépített protokollok alapján képes betegszintű gyógyszerrendelések online elrendelésére mely a Központi Gyógyszertárba online megjelenik, ahol a gyógyszerészi ellenőrzést követően az elkészítések, kiszerelések aszeptikus környezetben, lamináris fülkébe integrált módon számítógéppel vezérelve, gravimetrikusan (labormérleggel történő hatóanyag garanciával) készülnek el. 

cato szoftver

BIOLÓGIAI/IMMUN ÉS KEMOTERÁPIÁS KEZELÉS

Minőség és biztonság az onkológiai kezelésekben

Az onkológiai gyógyszerek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precíziót követelik. A felhasználó tehát egy biztonságos szoftvermegoldást keres, olyat, amelyik megbízható, rugalmas, de eközben és felhasználó-barát.

CATO a Computer Aided Therapy for Oncology (számítógép által támogatott onkológiai terápia) rövidítése. A CATO egy átfogó szoftver-megoldás az onkológiai terápia területén, amely a hosszútávú terápiatervezéstől a terápia figyelemmel kísérésén át a keverékinfúziók elkészítéséig az összes lépésben támogatást ad. A legmodernebb adatbázis-technológia lehetővé teszi a program használatát egy munkahelyes alkalmazásként kis gyógyszertárakban éppúgy, mint nagy kórházak hálózatában osztály-összeköttetéssel.

A CATO rendszer egy teljes egészében nyomon követhető rendszer, amelynek legfontosabb célja a betegbiztonság maximalizálása mellett, hogy az adott indikációban, a megfelelő betegnek a megfelelő terápiát a megfelelő dózisban adják be. A CATO olyan átfogó szoftver-megoldás, amely lehetővé teszi a kezelő orvosoknak a terápiák hosszú távú tervezését és figyelemmel kísérését, az orvosok és a gyógyszerészek egyaránt készíthetnek különböző típusú terápiakontrollokat és az ápoló személyzet is be van vonva a folyamatba. 

A CATO, mint onkológiai szakmai program, támogatást nyújt az orvosnak a kezelés teljes időtartama alatt. Az online keverékinfúzió elrendelés optimalizálja a betegirányítást, és a keverékinfúziók gyors, biztonságos és szakszerű elkészítését. A CATO segítségével az osztályon illetve az ambulancián is ellenőrizhető a korrekt infúzió beadása is. A program lelke a CATO gravimetrikus gyártási modulja hazánkban az egyetlen elérhető rendszer, mely garanciát ad a citosztatikus keverékinfúzió hatóanyagtartalmára vonatkozóan. A gravimetrikus gyártási modul az alábbi hardware komponenseket tartalmazza: elektronikus mérleg, fertőtleníthető CATO minibillentyűzet, lapmonitor, címkenyomtató. A modul egységeit a szintén cégünk által forgalmazott, a CATO rendszerrel kompatibilis Berner citosztatikai biztonsági kabinetben helyezzük el, melyhez speciális veszélyes-hulladék csomagoló Sealsafe berendezés is tartozik.

CATO a biztonság

Hazánkban már 20 Onkológiai Centrumban bevezetve

 

JVM/hd medi automatizált betegszintű gyógyszerelő rendszer

Minőség és biztonság a betegszintű gyógyszerelésben

A rendszer feladata, hogy segítse azokat az intézményeket akik az átláthatatlan, nehezen követhető keretgazdálkodásról a beteg,- és gyógyszerbiztonságot garantáló betegszintű gyógyszerelésre kívánnak áttérni. A decentralizált keretgazdálkodás gyógyszerelését(osztályonként ápolók végzik) 90%-ban gyógyszerészi ellenőrzés nélkül. A rendszerünkben egyre kevesebb az ápoló és a gyógyszerész melyet különböző szakmai, informatikai rendszerekkel támogatni lehet.

A legfontosabb rendszer feltételek:

 1. Informatikai háttér: A meglévő kórházinformatikai rendszer vagy gyógyszertári program képes kell legyen betegszintű gyógyszerelésre amely már osztályon képes szoftveresen kiszűrni az interakciót, inkompatibilitásokat, továbbá készletszinkronizációval kell rendelkeznie a központi gyógyszertár informatikai rendszerével.
 2. Elemzés: Az elhatározást mindenféleképpen alapos elemzés szükséges hogy megelőzze. Pontosan mi az a gyógyszervolumen, mi az összetétele és milyen feladattal kell szembenéznie a központi gyógyszertárnak.
 3. Tervezés: Az elemzés mentén pontosan meg lehet határozni a feladathoz szükséges tárgyi (szoftver, hardver, automata stb.) és személyi (gyógyszerész, szakaszisztens stb.) feltételeket. Pontos üzemeltetési költségek számítását követően a megtérülési számítások így transzparensek is tervezhetőek.

A feladat pontos meghatározását követően érdemes megvizsgálni hogy az adott folyamat milyen szinten automatizálható.

imf medimix család

Precíziós folyadéktöltő pumpa

Kevert infúziós oldatok zárt rendszerben történő előállítására szolgáló processzor-vezérelt keverő berendezés. Mindenütt alkalmazható, ahol folyadékok gyors és pontos keverésére, áttöltésére vagy töltésére van szükség.

 • Teljes parenterális táplálás TPN         
 • Elasztomer pumpák feltöltése                                                     
 • Kemoterápia, antibiosis  
 • Betegspecifikus infúzió                 
 • Fecskendők töltés                     
 • Csecsemő adagok
 • Steril filtráció 
 • 4-6-9-12 csatornás precíziós keverékkészítő compounder megoldások