A rosszindulatú pajzsmirigy rák termoablációs kezelésének kifejlesztése (2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00046)

A projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00046

A projekt címe: A rosszindulatú pajzsmirigy rák termoablációs kezelésének kifejlesztése

Kedvezményezett: Premier G. Med Cardio Kft.

Megvalósítási helyszín: 1037 Budapest Virág Benedek u. 26.

                                               Premier Med Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézet

A projekt kezdete: 2021.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

A szerződött támogatás összege: 167.566.871,- HUF

A Premier G. Med cégcsoport 2015-ben nyitotta meg Egészségközpontját, ahol a jóindulatú pajzsmirigy göbös (strúmás) betegek, a jóindulatú emlőtumorral diagnosztizált páciensek, valamint a visszértágulati problémákkal élők kezelése történik Közép-Kelet Európában egyedülálló eljárással, RádióFrekvenciás Ablációval (RFA), a legkorszerűbb eszközökkel, berendezésekkel és szaktudással.

A folyamatos ultrahang képpel vezérelt hőablációs non-invazív eljárás a többéves nyomon követéses tanulmányok alapján ugyanolyan eredményes, mint hagyományos műtéti vagy egyéb alkalmazott eljárások, azonban azoknál sokkal alacsonyabb kockázatot jelent. Az ambulánsan elvégezhető abláció során nincs műtéti terhelése a pácienseknek, nincs fertőzésveszély, nem
marad heg, jelentősen lerövidül a felépülési idő, csökken a beavatkozástól való szorongás, emellett a kezelés sokkal olcsóbb, mint a fekvőbeteg-ellátásban nyújtott, jellemzően műtéti megoldások. Európában a Premier G. Med Egészségügyi Központja kimagasló munkája nyomán az RFA berendezést kifejlesztő és gyártó cég, az RFMedical (http://www.rfa.co.kr/en/index.htm) tudásközpontja lett.

A rádiófrekvenciás abláció betegeket kímélő eljárása és effektivitása miatt az USA-ban és Ázsiában már elindultak olyan kutatások, melyek az RFA kezelés kiterjesztését célozzák a kisméretű rosszindulatú elváltozások (emlő és pajzsmirígy) esetében is. Európában elsőként Magyarországon szeretnénk elvégezni azokat a rosszindulatú pajzsmirígy tumorokat érintő kutatásokat (beavatkozások és nyomonkövetéses vizsgálatok), melyek a GPC elveinek megfelelő, a nyugati orvoslásban elfogadott („evidence based”), biostatisztikai elemzéssel alátámasztott új egészségügyi szolgáltatás bevezetését eredményezi. Az eddigi tapasztalatok alapján a sikeres kutatási eredmények nyomán nyújtható új, non-invazív, költséghatékony szolgáltatásra európai szinten igen nagy kereslet várható, mely biztosítja a kutatásra fordított jelentős befektetés megtérülését.