HD Medi automatizált betegszintű gyógyszerelő rendszer

Minőség és biztonság a betegszintű gyógyszerelésben

A rendszer feladata, hogy segítse azokat az intézményeket akik az átláthatatlan, nehezen követhető keretgazdálkodásról a beteg,- és gyógyszerbiztonságot garantáló betegszintű gyógyszerelésre kívánnak áttérni. A decentralizált keretgazdálkodás gyógyszerelését (osztályonként ápolók végzik) 90%-ban gyógyszerészi ellenőrzés nélkül. A rendszerünkben egyre kevesebb az ápoló és a gyógyszerész, melyet különböző szakmai, informatikai rendszerekkel támogatni lehet.

A legfontosabb rendszerfeltételek

  1. Informatikai háttér: A meglévő kórházinformatikai rendszer vagy gyógyszertári program képes kell legyen betegszintű gyógyszerelésre, amely már osztályon képes szoftveresen kiszűrni az interakciót, inkompatibilitásokat, továbbá készletszinkronizációval kell rendelkeznie a központi gyógyszertár informatikai rendszerével.
  2. Elemzés: Az elhatározást mindenféleképpen alapos elemzés szükséges hogy megelőzze. Pontosan mi az a gyógyszervolumen, mi az összetétele és milyen feladattal kell szembenéznie a központi gyógyszertárnak.
  3. Tervezés: Az elemzés mentén pontosan meg lehet határozni a feladathoz szükséges tárgyi (szoftver, hardver, automata, stb.) és személyi (gyógyszerész, szakasszisztens stb.) feltételeket. Pontos üzemeltetési költségek számítását követően a megtérülési számítások így transzparensek és tervezhetőek.

A feladat pontos meghatározását követően érdemes megvizsgálni hogy az adott folyamat milyen szinten automatizálható.